WWF zoekt 'the most lovable sustainable cities'

WWF wil met de campagne de aandacht richten op ‘Slim transport’, ‘Schone energie’, ‘Efficiënte gebouwen’ en ‘Minder afval’.

WWF zoekt 'the most lovable sustainable cities'

Op 17 januari is de nieuwste campagne van WWF gestart. Deze keer gaat het niet rechtstreeks over dierenwelzijn of natuurbehoud maar wel over duurzame steden. Als je bedenkt dat steden 70% van de CO2 produceren, is het duidelijk tijd om de steden te motiveren hier iets aan te doen. De WWF organiseert daarom de wedstrijd ‘We Love Cities’.

Internationale wedstrijd

Verschillende steden over de hele wereld worden genomineerd en het zijn wij, de burgers, die op onze favoriete stad kunnen stemmen. Er wordt een interactieve dimensie toegevoegd doordat de kiezers ook via Instagram foto’s van hun favoriete stad kunnen uploaden en daarnaast ook tips kunnen geven om hun stad nog duurzamer te maken. Ook België doet mee met de steden Antwerpen, Brussel en Gent.

Streefdoelen

WWF wil met deze campagne de aandacht richten op ‘Slim transport’, ‘Schone energie’, ‘Efficiënte gebouwen’ en ‘Minder afval’. Door steden te beoordelen op deze onderdelen, kan men eenvoudig en duidelijk een beeld vormen van de transitietoestand en zodanig de stad ook aansporen om het volgend jaar beter te doen, door hieraan te werken.

Duurzame toekomst

Met deze actie zet men  in op verschillende actoren in de strijd tegen klimaatverandering. Steden zijn steeds voorloper in nieuwe tendensen. Door duurzaamheid te integreren in het stadsleven, zullen burgers vlotter zelf  overschakelen op een meer duurzame levensstijl. Daarnaast, door gebruik te maken van sociale media en de optie om zelf duurzame tips te geven, creëert WWF een gevoel van betrokkenheid, verbondenheid en zeggenschap, alle drie sterke motivators voor een duurzame toekomst.

U kan tot eind maart op uw favoriete stad stemmen via www.welovecities.org !