Uitbuiting van de vrouw is oorzaak klimaatcrisis

Industriële landbouw behandelt moeder aarde als een privé-akker

Uitbuiting van de vrouw is oorzaak klimaatcrisis
Mariano Draghi (CC BY-NC-ND 2.0)

In onze zogezegde verlichte samenleving verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen, terwijl zij het zijn die gewild of niet negen maanden lang een quasi-parasiet in hun lichaam moeten torsen om die meerverdienende man dan op aarde te zetten. Na de happy hour van de man kan hij in principe zijn rug omkeren, verdwijnen en/of zich er vanaf maken met wat geld. Misschien dat hij daarvoor dat extra loon nodig heeft.

De onderwaardering van vrouwen eindigt niet bij het menschdom, integendeel, dit is maar een tipje van de sluier. België is dan nog één van de betere plekken om vrouw te zijn, zolang je maar tot het menselijke ras behoort.

Vrouwelijk voer

Vrijwel alles wat we eten of wat ons eten verschaft is vrouwelijk. Neem nu zo’n supermarkt-achtige rolband waar er van die ongelofelijk schattige kuikentjes op staan. We weten al lang dat de mannelijke kuikentjes levend vermalen of geplet worden zodat enkel de vrouwtjes overblijven die dan oftewel vetgemest worden voor ons kippenboutje, oftewel uitgeperst worden voor ons lekker spiegeleitje. Met de uitstoot van massa’s fijn stof als gevolg.

‘We sluiten onze vrouwen op, penetreren ze ongewenst, in dit geval met onze arm, om ze te bevruchten zodat ze een volgende generatie met een nog hoger rendement op aarde zullen zetten’

Hetzelfde gebeurt met koetjes en kalfjes. Mannen zijn ongewenst en moeten er aan, zo snel mogelijk. We gebruiken vrouwelijke dieren als een soort machine waar we zoveel mogelijk rendement uit willen halen.

We sluiten onze vrouwen op, penetreren ze ongewenst, in dit geval met onze arm, om ze te bevruchten zodat ze een volgende generatie met een nog hoger rendement op aarde zullen zetten. Dit is gelijk aan minder uitstoot beweert men dan, al zorgt het in realiteit voor meer vervuilende export en vreterij, men drijft de productie gewoon lekker op.

Mannen zijn in de dierenwereld zo goed als waardeloos, die kunnen we niet uitmelken of uitbuiten. Misschien dat de menselijke mannen zich daarom sterker wanen? Omdat ze zijn als een onbruikbare boom waar geen goed hout uit gesneden kan worden en daarom niet geëxploiteerd kunnen worden? Of toch niet met zo’n groot rendement.

Vegans niet vrouwvriendelijk

Kan je als vleeseter een vrouwvriendelijkere keuze maken? Het blijft natuurlijk de vraag of we mannelijke diertjes een dienst bewijzen door ze in leven te laten, misschien is een snelle dood toch wenselijker en wint de man ook hier.

Enkel de vegans kunnen werkelijk vrouwvriendelijk -lees klimaatvriendelijk- zijn zou men denken, maar niets is minder waar. Ook de aarde is vrouwelijk. Je zou dit kunnen betwisten en hem vader aarde noemen, het is tenslotte een aardkloot, maar er is een goede reden dat we haar moeder aarde noemen. We spuiten immers onze zaden in haar schede en wachten tot het zaad ontkiemt en uitgroeit tot een baby die we dan kunnen… opeten. Een plantaardig dieet zorgt er sowieso voor dat we véél minder land nodig hebben, minder CO2 uitstoot, minder vervuiling, maar zorgt er niet per sé voor dat we vrouwvriendelijker worden.

De huidige industriële landbouw behandelt de moeder waarop we leven als een comateuze zwangerschapsslet. Ik moet niet uitleggen waarvoor de ploeg symbool staat in dit verhaaltje, maar wat hierna volgt neigt tot necrofilie. Eerst putten we haar uit, halen alle levenskracht weg, dan binden we haar vast aan baksters om ‘r kunstmatig te voeden en te mediceren met respectievelijk meststoffen en pesticiden, zodat ze kan blijven zwakke baby’s produceren.

De overbevolking is een mooie reflectie van deze denkmentaliteit. Het vergif zit in de dosis, zegt men. Wel, onze klimaatcrisis zou zo erg niet zijn, misschien zelfs onbestaand, indien de vrouw van een aantal dikke buiken gespaard zou zijn.

Is het dan onmogelijk om vrouwvriendelijk te leven? Helemaal niet. Ondanks een ietwat overdreven negatieve portrettering van mannelijkheid, die zowel van de man als vrouw kan zijn, is het perfect mogelijk om onze maatschappij in te richten op dezelfde manier zoals we vrouwvriendelijk en liefdevol een baby op deze wereld zouden zetten. Maken we onze maatschappij in alle opzichten vrouwvriendelijk -manvriendelijk uiteraard ook- hebben we het recept om onze klimaatproblemen op te lossen.