Trappen en stappen om te overkappen - Verslag van de dag

Meer dan 10.000 Antwerpenaren gingen op 4 mei trappen en stappen om de Vlaamse regering op te roepen te gaan voor een snelle overkapping van de ring.

Trappen en stappen om te overkappen - Verslag van de dag

Meer dan 10.000 Antwerpenaren gingen op 4 mei trappen en stappen om de Vlaamse regering op te roepen te gaan voor een snelle overkapping van de ring. De actie werd georganiseerd door Ademloos, stRaten-Generaal en vrienden. De actie was een groot succes met duizenden fietsers en stappers.

Met de tandem fietste ik mee van Berchem Station naar Park Spoor Noord. En ik was zeker niet alleen! De fietsersactie alleen al was best indrukwekkend. Na de actie op de Turnhoutsebaan was dit de tweede keer in een week dat fietsers hun plaats opeisten in het Antwerpse stadsverkeer. Zo fietsten ze via de Singel naar het noorden van de stad.

De overkapping van Antwerpen is een echt Zeronaut- of ‘zero impact’ -verhaal aan te worden. Minder fijn stof in de stad resulteert ook in minder negatieve impact op de gezondheid. Dat is de analyse van vijf artsen. Met de lancering van het Ringland verhaal wordt nu ook mobiliteit gekoppeld aan de overkapping van de ring, waardoor ook de verkeersknoop rond Antwerpen aangepakt kan worden.

Ademloos & stRaten-Generaal riepen in Park Spoor Noord iedereen op om een petitie te tekenen. Bij 15.000 handtekeningen krijgen zij de opportuniteit om in september toelichting te geven aan de nieuw verkozen Vlaamse parlementairen.