Sorry kinderen

Welke idiote wereld laten wij jullie achter?

Sorry kinderen
Greta Thunberg. Foto Anders Hellberg (CC BY-SA 4.0)

Eind vorige eeuw waren jullie grootouders aan zet. Toen al waren er waarschuwingen van de Club van Rome dat er grenzen waren. Dat we onmogelijk oneindig konden groeien en consumeren op een eindige planeet. Het viel in dovemansoren.

Begin deze eeuw maakte Al Gore onze generatie ook nog eens duidelijk dat we zo snel mogelijk af moesten van fossiele brandstoffen. Dat we zo niet enkel de klimaatopwarming hielpen afremmen en de kans op immens veel menselijk leed verkleinden. Maar dat de lucht ook onmiddellijk schoner zou worden, de huizen en wagens comfortabeler, de energie uiteindelijk ook goedkoper en dat we onafhankelijk zouden worden van olie uit Saoedi-Arabië en gas uit Rusland.

Jullie organiseerden marsen waar 100.000 jongeren nauwelijks gehoord werden. Ook met de pandemie werd jullie offers en verregaande solidariteit gevraagd en jullie mooiste jaren ontnomen.

En net nu het rijk der vrijheid na 2 jaar eindelijk in zicht kwam, ontketent Poetin ook nog eens een oorlog in Europa,... wat kan ik dan nog zeggen ? Welke idiote wereld laten wij jullie achter ?

Sorry kinderen.

We are not only stealing your future, also your present.

Het wordt tijd dat jullie het overnemen van ons, witte, oudere mannen.

Deze post van Piet Colruyt verscheen eerder op Linkedin:

Piet Colruyt on LinkedIn: Sorry kinderen Eind vorige eeuw waren jullie grootouders aan zet.
Sorry kinderen Eind vorige eeuw waren jullie grootouders aan zet. Toen al waren er waarschuwingen van de Club van Rome dat er grenzen waren. Dat we onmogelijk...