Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Zonne-energie in het straatbeeld

Niel Staes

New York heeft sinds kort een nieuwe toevoeging tot zijn 'city landscape'. De eerste van 25 slanke electriciteitspalen die openbloeien in drie zonnepanelen, werd pas gelanceerd in Brooklyn. Deze designpalen zorgen voor toegankelijke laadpunten voor GSM's en smartphones. Drie organisaties, AT&T, Goal Zero en designer Pensa, ontwikkelden samen de zogenaamde Street Charge Stations.

De oplaadpunten zijn voorzien van iPhone en USB aansluitingen zodat de meeste moderne toestellen compatibel zijn. Verder zijn ze voorzien van een batterij zodat ze ook 's nachts werken. In vier uur zijn deze volledig herladen. Bovendien zijn de stations zo ontworpen dat ze - indien nodig - snel kunnen verhuisd worden naar een efficiëntere plaats en op termijn kunnen ze gebruikt worden als straatverlichting en lokale Wi-Fi hotspot. Met orkaan Sandy nog vers in het geheugen, spelen de makers ook in op andere bekommernissen. Gezien elk Street Charge Station volledig zelfvoorzienend is, kunnen ze in geval van een blackout voor cruciale energie zorgen in de stad. Voorlopig is het nog wachten voor de eerste Street Chargers in ons straatbeeld opduiken.

Street-Charge2

Street-Charge3

Street-Charge4

Foto's: Goal Zero