Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Video: Antwerpenaren vragen overkapping Ring

Niel Staes

[vimeo 93897879 w=640&h=360]

Meer dan 10.000 Antwerpenaren gingen op 4 mei trappen en stappen om de Vlaamse regering op te roepen te gaan voor een snelle overkapping van de ring. De actie werd georganiseerd door Ademloos, stRaten-Generaal en vrienden. De actie was een groot succes met duizenden fietsers en stappers.

Met de tandem fietste ik mee van Berchem Station naar Park Spoor Noord. En ik was zeker niet alleen! De fietsersactie alleen al was best indrukwekkend. Na de actie op de Turnhoutsebaan was dit de tweede keer in een week dat fietsers hun plaats opeisten in het Antwerpse stadsverkeer. Zo fietsten ze via de Singel naar het noorden van de stad.

ring-5400

De overkapping van Antwerpen is een echt Zeronaut- of 'zero impact' -verhaal aan te worden. Minder fijn stof in de stad resulteert ook in minder negatieve impact op de gezondheid. Dat is de analyse van vijf artsen. Met de lancering van het Ringland verhaal wordt nu ook mobiliteit gekoppeld aan de overkapping van de ring, waardoor ook de verkeersknoop rond Antwerpen aangepakt kan worden.

Ademloos & stRaten-Generaal riepen in Park Spoor Noord iedereen op om een petitie te tekenen. Bij 15.000 handtekeningen krijgen zij de opportuniteit om in september toelichting te geven aan de nieuw verkozen Vlaamse parlementairen.

Stappen2

Stappen1

Stappen3

Stappen4

Stappen5

Stappen6