Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Verpakkingsvrije supermarkt opent deuren in Antwerpen

Katrien Degreef

België krijgt haar eerste verpakkingsvrije winkel.  Daarmee levert ons land de 5de winkel wereldwijd,  na Texas, Londen,  Spanje en Italië. In Berlijn gaat binnenkort ook een verpakkingsvrije supermarkt open.

Savina Istas is 25 en heeft een  plan: op 29 juni opent ze in Antwerpen de eerste verpakkingsvrije supermarkt in België. Het aanbod van Robuust – zo zal de winkel gaan heten - is alvast zeer gevarieerd. Je kan er niet alleen voedingsmiddelen kopen, maar ook cosmetica, reinigingsproducten en zo meer.Robuust

De klanten zullen hun verpakking zelf meebrengen. Aan de ingang worden die gewogen en gelabeld. Wie geen eigen verpakking heeft,  kan de benodigde bokalen en potten ter plekke kopen. Klanten kunnen die bokalen ook terugbrengen naar de winkel en dan krijgen ze statiegeld uitbetaald.

Alle producten in het gamma zijn biologisch en komen in de mate van het mogelijke uit de buurt. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de prijs, die wat hoger zal liggen dan in de gewone supermarkt.  Je kan prijzen vergelijken met die van een gewone biowinkel. Savina hoopt die prijzen in de toekomst nog te kunnen drukken. Op dit ogenblik is het aanbod van biologische bulk producten nog beperkt. Ze hoopt dat de leveranciers in de toekomst hun aanbod nog zullen uitbreiden.

Je vindt Robuust terug op Facebook.

 Foto's: in.gredients