Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Urban Nomad geeft zwaarbeladen fiets schwung

Floris Van Cauwelaert

10556963_537180433094576_8080731713106343274_o

De sociale entrepreneurs van The Opportunity Factory uit Deinze (O-Vl) hebben de Urban Nomad op de fietsers losgelaten tijdens de jongste autoloze zondag. De Urban Nomad is een fietskar uitgerust met een motor om de autonomie van fietsers met zware bagage te verhogen. Bij hen klinkt het zo:

De Urban Nomad laat je toe om de fiets ook te gebruiken voor die iets langere afstanden en voor die onhandige ritten met veel bagage. Met één klik hang je de Urban Nomad aan jouw fiets en heb je elektrische aandrijving en extra bagage ruimte.

Doel is dus de fietsers meer bagage te laten torsen, zonder daar tegenop te zien. Want tot 18 km/uur kan de baggage zichzelf en de fiets vooruit helpen. En dat voor een rit tot 30 kilometer lang voor een lading met een omvang 50 liter of 30 kg.

Het is het eerste product dat The Opportunity Factory lanceert. Afgaand op hun website zijn het sociale entrepreneurs en designers die enkel producten willen ontwikkelen in lijn met de volgende waarden: Honest & fair, Simple, Maintaining value over time, Sustainable & repairable, Upgradable & Customisable. Fijn! Met de Urban Nomad geven ze bovendien de fietser die van zijn auto af wil, de wind in de rug.

https://www.youtube.com/watch?v=a53nnfoPyNA

The Opportunity Factory op Facebook: www.facebook.com/theopportunityfactory