Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Textiel verven = Middelandse Zee/2 jaar

Floris Van Cauwelaert

Volgens Adidas wordt elke twee jaar een Middellandse Zee vol water verbruikt om 's werelds textiel te verven. Om die reden ontwikkelde Adidas samen met de Yeh Group het DryDye-concept, een technologie die moet toelaten t-shirts te verven zonder één druppel water, 50% minder energie en 50% chemicaliën. Adidas spreekt van een "revolutie". Volgens het bedrijf wordt in een standaard verfmethode per t-shirt 25 liter gebruikt. De technologie staat nog niet voldoende op punt om al hun producten met DryDye te verven, maar Adidas claimt nu al jaarlijks 1,200,000 liter (of 50.000 t-shirts) uit te sparen.

De kledingsector heeft samen met overheden, kennisinstellingen en federaties wereldwijd recent de "Sustainable Apparel Coalition" opgericht met de bedoeling zichzelf nieuwe standaarden voor eco-design op te leggen. Deel van de standaard is geënt of de "Nike Environmental Design Tool", een online tool die ecologische design van kledij ondersteunt. Cynici zullen zeggen dat het allemaal lobbyingtools zijn, toch zullen zij ook zie dat deze greenwashing tenminste al op zoetwater bespaart.

Bronnen: