Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Street Charge voor lokale veerkracht

Walter Tempst

'Street Charge' is een proefproject in New York City (NYC) en staat voor 'free solar charging stations for phones, tablets and other mobile devices'. Het zijn draadloze en dus onafhankelijk laadstations met drie 15-watt zonnepanelen bovenaan; de 168-watt-uur lithium ion batterij kan de stations 's nachts of gedurende 5 bewolkte dagen operationeel houden. Je smartphone opladen duurt zo'n 2 uur, maar je kan hem ook al 30% opladen met een boost van 30 minuten. Tot hier het technische verhaal.

'Street Charge' is een direct gevolg van 'Superstorm Sandy' toen AT&T in NYC een en ander met mobiele diesel generatoren en andere 'pop-up' installaties gaande moest houden. New Yorker's hadden dagenlang geen stroom en konden nergens terecht om batterijen op te laden. De communicatie met de buitenwereld verliep hierdoor moeizaam. Vanuit het besef van deze kwetsbaarheid sloeg AT&T dan ook versneld de handen in elkaar met Goal Zero (solar technology) en Pensa (strategic design) om dit initiatief voor 'duurzame oplaadmogelijkheden' te ontwikkelen en het tot bij de lokale communities te brengen. Street Charge zorgt ook voor wat meer lokale veerkracht of resilience wanneer het elektriciteitsnet neergaat na zwaar weer.

"Street Charge responds tot the need for more public solutions that keep us charged and connected" -- Pensa

Leading Digital City

'Street Charge' past perfect in de gezamenlijke ambitie van NYC en AT&T: 'to make New York a leading digital city'. Ze nemen daarbij voortdurend initiatieven om New Yorkers te verbinden. Twee jaar geleden startte men met Free Wi-Fi in een 26-tal grote parken, en vorig jaar was NYC ook de eerste stad die ook ondergronds 36 metrostations van Free Wi-Fi voorzag. Mobiele laadstations met zonne-energie zijn dan ook de natuurlijke volgende stap om New Yorker's van innovatieve diensten te voorzien die hen ertoe aanzetten om een meer kwaliteitsvol leven te leiden. "We view this as a commitment to being a part of the New York community as a corporate citizen but also as a way for New Yorkers to continue to engage with their technology as they continue to consume more and more data,” zegt Marissa Shorenstein, AT&T’s New York division.

Inspelen op behoefte = promotie

Niets vervelender dan een 'platte batterij' op een plek waar je niet kan opladen. De gebruiker zal een initiatief als 'Street Charge' dus graag zien komen. De stad heeft ook meer mobiele klanten dan in elke andere markt. Diegenen die het gebruik van hun netwerken promoten door gratis Wi-Fi in stations, parken en op pleinen en (culturele) events, realiseren zich nu ook dat er een behoefte is aan het frequenter opladen van smartphones en tablets. Hoe meer klanten 'verbonden zijn', hoe meer data worden gebruikt, hoe beter voor de 'bottom line' van elk telecombedrijf.

De 'Wi-Fi in NYC Parks Announcement' van Mayor Michael Bloomberg en CEO AT&T:

Bronnen: