Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Soep van gekke groente met Kromkommer

Kwinten Lambrecht

Krommunity

We zijn van alles vies. Houdbaarheidsdata (te verkopen tot, te eten tot?) worden naar ons hoofd geslingerd, veel te grote verpakkingen stapelen zich op en ook de schoonheidsidealen van groenten en fruit worden er al jaren brainwash-gewijs ingepompt. We halen onze neus op voor een iets bruinere banaan of een peer die een deukje heeft gekregen, of een krullende courgette. Nee, de appeltjes blinken, de tomaten zijn bloedrood, de komkommers kaarsrecht; kortom alles ziet er goed uit voor het oog, maar smaakt eigenlijk helemaal hetzelfde in de mond. Volgens cijfers van de Europese Commissie wordt per jaar 90 miljoen ton (90 000 000 000 kg) vers voedsel verspild.

Krommunity

Hoog tijd om er dus zelf iets aan te gaan doen, dachten de mensen van Kromkommer, een Nederlands platform dat ervoor pleit en zorgt (via allerlei campagnes) dat 'gekke groente' niet in de vuilnisbak verdwijnen maar gewoon op je bord. En ze gaan een stap verder; via crowdfunding (of wat anders?) hopen ze hun eigen soeplijn op te starten. Met 25.000 euro hebben ze normalerwijze genoeg om het project een eerste duw in de rug te geven en worden kosten voor transport, aankoop en materiaal gedekt. Check hieronder hun campagnefilmpje en stort hier een bijdrage of share dit artikel. Het is nu wachten op een dergelijk Belgisch, of zelfs Europees initiatief, want eigenlijk behoren we allemaal tot dezelfde Krommunity...