Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Twee nieuwe modellen illustreren veelzijdigheid bakfiets

Niel Staes

In een bekend interview met Steve Jobs video vertelt de stichter van Apple over zijn kijk op de computer en hij maakt de vergelijking met de fiets. "De computer is de fiets voor onze hersenen." De mens als 'toolbuilder' en de fiets als ultieme hulpmiddel. Dankzij de fiets kan de mens zich efficiënter verplaatsen dan eender wel dier op deze planeet. Net als de computer staat ook de fiets niet stil. De essentie blijft behouden, maar de mogelijkheden steeds talrijker. Twee nieuwe modellen kwamen recent op de markt die we toch graag even in de kijker zetten. Benieuwd naar jouw voorkeur!

MK1 van Butchers & Bicycles

1921082_593601314063241_127848436_o

Een Deense fiets ontworpen door Butchers & Bicycles. Een fietsontwerper en -maker uit Kopenhagen die de klassieke bakfiets in een 21e eeuws jasje stak.  De vraag die de designers je stellen in het promofilmpje: "How would you ride?"

[vimeo 79972861 w=600]

Edgerunner van Xtracycle

57-GOODY_Cargo-Review_Xtracycle-Edgerunner-002

Het tweede ontwerp komt uit de V.S. De Edgerunner van Xtracycle gooit het over een andere boeg. Zij zetten het draagvermogen van de fiets achteraan en bieden een enorme flexibiliteit aan. Geen driewieler deze keer, maar wel een opvallende verschil met de klassieke fiets door het kleine achterwiel en zijn lengte. Xtracycle biedt ook veel extra elementen aan zodat de fiets op maat van jouw behoefte aangepast kan worden. De fiets is ook een pak lichter dan klassieke bakfietsen.

Inmiddels is er van dit model ook een elektrische versie op de markt. Goedkoop is het e-model wel niet met een prijskaartje van $3,499.