Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Rommel wordt hip kantoormeubelair

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Rommel wordt hip kantoormeubelair

Stamp Media

4

Kringloopwinkel Antwerpen krijgt geregeld oud kantoormeubilair binnen. Samen met de Stad Antwerpen en het jonge designercollectief Onbetaalbaar gingen ze op zoek naar een oplossing. “Het doel is om de afvalberg te verkleinen en sociale tewerkstelling te vergroten.”

Via upcycling krijgen de oude meubelen een nieuw leven ingeblazen. In het werkatelier ‘WoRkpalace’ in Merksem worden de meubelen herwerkt. Tijdens een toonmoment konden nieuwsgierigen een kijkje nemen naar de hernieuwde kantoormeubelen of konden bedrijven en organisaties een bestelling plaatsen.

Afgedankt

De Kringloopwinkel Antwerpen kampt met het probleem dat sommige kantoormeubelen te groot zijn om in hun winkels te koop te stellen. “Tegenwoordig is alles compacter en dat zorgt ervoor dat deze meubelen moeilijk verkocht geraken. Ze hebben dus een nieuwe functie nodig”, vult Fenna Bouve, legt communicatieverantwoordelijke van Kringloopwinkel Antwerpen, aan.

Het jonge designercollectief Onbetaalbaar vzw maakt van afval nieuwe dingen, zoals deze kantoormeubelen. De jonge designers en tekenaars mochten lieten zich gaan op afgedankte stoelen, kasten, lampen enzovoort. “Waar er teveel van is, kan steeds iets nieuws van gemaakt worden”, vertelt Flora Verait, één van de designers,.

Toekomst

In de toekomst volgen gelijkaardige projecten in WoRkpalace. “Het doel is om de afvalberg te verkleinen en sociale tewerkstelling te vergroten”, legt Bouve uit. “Het is de bedoeling dat WoRkpalace een nieuwe dienst wordt en geen winkel.” Bovendien staat WoRkpalace open voor nieuwe samenwerkingen. “Dit is nog maar het begin”, besluit Bouve.

https://vimeo.com/121770461

© 2015 - C.H.I.P.S. StampMedia – tekst: Ange-Vanessa Nsanzineza, video: Jorgos Gilis en Erik Wijnen