Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Plastic zakken bewaken het museum

Floris Van Cauwelaert

In juni liep er in het Gewerbemuseum in Winterthur (Zwisterland) de opvallende 'Oh, Plasticksack' tentoonstelling. Het anonieme artistieke collectief Luzinterruptus plaatse rondom de installatie 'Plastic garbage guarding the museum'. Met de hulp van het museum konden ze ruim 5.000 plastic zakken verzamelen in Winterthur. Wie een plastic zak meebracht, kreeg een gratis toegangsticket tot de tentoonstelling.

De artiesten kozen de meest sjieke zakken voor een lichtinstallatie in twee open containers. Het effect was fel, glanzend en glamoureus. Maar  beetje bij beetje verschrompelt de installatie ineen en is alle glamour verdwenen. Dat representeert goed weer hoe we plastic zelf aanwenden. Plastic is tegelijk wonderlijk en fascinerend. Denk aan designobjecten, Lego en andere knappe producten in kunststof. Maar we maken ons snel af van die spullen en beschouwen het meer dan andere zaken als wegwerp. Het resultaat is er naar: een immense vervuiling. Het fenomeen van de plastic soep in de oceanen is genoegzaam bekend.