Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Phonebloks viert eerste verjaardag

Floris Van Cauwelaert

https://www.youtube.com/watch?v=4KmewIC-eV4

Ruim een jaar nadat Phonebloks overal werd gespot als één van de meest inspirerende designs, is het leuk om ze nog eens kort te belichten.

Eerst een misverstand uit de wereld helpen. Anders dan Fairphone, produceert Phonebloks zelf geen telefoon. Phonebloks is een beweging om modulaire telefoons en modulair design te promoten en zo minder afval te produceren. Want wat als een scherm nog perfect valabel is maar de camera verouderd en/of stuk. Met een modulair concept hoef je niet het hele toestel te vervangen, dus is er minder afval. Nog enkele stapjes verder is de modules zo maken dat ze tenminste deels van huishoudelijk afval kunnen worden gemaakt en alle onderdelen kunnen worden gerecupereerd. Da's één van de suggesties die je kan lezen op de online community die Phonebloks draaiende houdt. Bedoeling is niet enkel fabricanten van smartphones te inspireren, maar ook dat andere producenten op het modulair design springen.

components

Project Ara

De partners van Phonebloks zijn niet de minste: Google, Sennheiser de twee bekendste. Sennheiser werkt aan Audiobloks. Google heeft - eerst via dochter Motorola - Project Ara opgestart. En zij bouwen de modulaire telefoon wél. Ook hier werken ze met een Open Community developers. Ook hier worden enkele extra zaken vooropgesteld, zoals met behulp van 3D-printen het mogelijk maken onderdelen zelf, lokaal te fabriceren. Alles lijkt op het eerste zicht helemaal open source met alle mogelijke informatie beschikbaar voor geïnteresseerde partijen en ontwikkelaars.

ZTE-Eco-Mobius-vs-Motorola-Ara-project-phone-pic-11

ZTE-Eco-Mobius-vs-Motorola-Ara-project-phone-pic-3

Blijven volgen!