Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Oproep tot duurzame stadsontwikkeling

Niel Staes

Bryn Davidson hield pas een stevig pleidooi op TEDxRenfrewCollingwood voor een nieuwe kijk op 'Green Buildings'. Een gebouw mag dan net-zero zijn en uitgerust zijn van zonnepanelen, dubbele beglazing, isolatie, ... dat betekent nog niet je kan spreken van een net-positive impact. We bekijken te vaak enkel 'the thing' zonder rekening te houden met hele plaatje.

https://www.youtube.com/watch?v=JEUShQ7r_tE

zero2De locatie en wat het gebouw vervangt, is minstens even belangrijk als de green bling die je aan een gebouw toevoegt. Davidson roept dan ook op om meer na te denken over renovatie en verdichting in stadscentra dan in te zetten om vergroening van afgelegen suburbs. Een boodschap die op zich niet nieuw is, maar wel geïllustreerd wordt met enkele mooie voorbeelden en  nieuwe richtlijnen rond groene bebouwing.

The choice of the location where you live and work is important because it profoundly impacts your footprint.

Een voorbeeld dat ter sprake komt tijdens zijn lezing is het Bullit Center in Seattle. Een groen gebouw in het stadscentrum dat reeds eerder bebouwde oppervlakte vervangt. Het verhaal van Davidson lijkt ons trouwens ook toepasbaar op andere zaken zoals huishoudapparaten, mobiliteitskeuze, ...

1357932272bullitt