Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

OksigenCrowd, crowdfunding voor sociale impact

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

OksigenCrowd, crowdfunding voor sociale impact

Floris Van Cauwelaert

Oksigen Lab lanceert OksigenCrowd, een nieuw crowdfundingplatform voor sociale ondernemingen. OksigenCrowd verbindt mensen die financieel een positieve impact willen maken met sociaal geïnspireerde ondernemers die de maatschappelijke uitdagingen van vandaag met beide handen vastgrijpen. Oksigen Lab is een incubator en onderzoekslab voor sociaal ondernemerschap.

OksigenCrowd is een ontmoetingsplatform voor mensen die willen steunen en investeren met sociale impact en sociale ondernemingen die investeringen en ondersteuning nodig hebben. Meer en meer mensen willen betekenis geven aan hun geld. Zij willen dat hun geld het verschil maakt, een positieve impact heeft op de maatschappij. Steeds meer ondernemers zetten sociale ondernemingen op om maatschappelijke issues aan te pakken. OksigenCrowd brengt beide partijen samen.

Over sociale ondernemers

Sociale ondernemers plaatsen een sociale missie en niet winst-maximalisatie in het hart van hun onderneming. Via marktgerichte oplossingen en een duurzame aanpak proberen ze goede sociale impact te genereren. Hun activiteiten zijn vaak innovatief, risicovol en ambitieus. Daarom is het voor hen dubbel zo moeilijk om de nodige steun te krijgen. OksigenCrowd biedt hen nu een alternatief kanaal om hun financiële slagkracht en de sociale impact die ze beogen, te vergroten. Daarnaast geeft het platform hen de gelegenheid om nieuwe ambassadeurs en klanten aan te trekken en biedt hen een omgeving innovatieve producten en diensten te testen bij een nieuw publiek.

Hoe werkt het?

Het systeem is eenvoudig: je gaat naar oksigencrowd.eu, selecteert de sociale onderneming die jij wil steunen en maakt je donatie. Alleen als de sociale onderneming genoeg mensen overtuigd heeft om te doneren en het streefbedrag is gehaald, ontvangt ze het volledige bedrag. Zo niet krijg jij je geld teruggestort. OksigenCrowd zelf neemt géén commissie.

Vijf Sociale ondernemingen

De vijf sociale ondernemingen die momenteel campagne voeren op OksigenCrowd, zijn:

In totaal willen de 5 zo’n 80.000 euro ophalen.