Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Nieuwe designs vouwen je fiets helemaal op

Niel Staes

2015 belooft weer een jaar vol fietsnieuws te worden. Deze keer zetten we twee 'kleine' projecten in de kijker die de fiets opvouwbaarder willen maken. 

Hoe vaak kan je een fiets vouwen?

Het Canadese Helix wil de kleinste vouwfiets op de markt brengen en het huidige imago van de vouwfiets van de baan vegen. De huidige generatie plooifietsen heeft uiteraard voordelen, maar Helix merkt op dat er ook nog wel wat tekortkomingen zijn.

They ride funny because they have small wheels and compromised geometry; they're heavy; they're awkward to use; and worst of all, they don't actually fold that small.

Om dit aan te pakken start Helix deze maand met een Kickstarter- project om hun fiets op de markt te brengen. Het prototype ziet er alvast veelbelovend uit.

https://www.youtube.com/watch?v=WUOnLx1-7BQ

Belgische fietsinnovatie: FlipCrown

Helix is niet het enige project dat dit jaar enige populariteit verzamelde online. Vorige maand was er ook FlipCrown, een idee van enkele Belgische ontwerpers uit Gent. Zij maakten een eenvoudige add-on voor elke fiets waardoor hij minder plaats inneemt. Ook zij hebben een crowdfunding oproep lopen.

Hoe hun ontwerp juist werkt, laten ze zien in een kort introductiefilmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=jrEmTOASEH8