Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Minstens 8 petflessen in nieuwe jeans van Levi's

Floris Van Cauwelaert

Levi's gaat petflessen en plastic dienbladen verwerken in een nieuw gamma jeansbroeken en jassen genaamd 'Waste<Less'. De broeken zullen minimum 20 percent gerecycleerde materialen bevatten, wat gemiddeld neerkomt op 8 petflessen. In totaal 3,5 miljoen petflessen zullen worden gerecycleerd via gemeentes in de VS. De materialen worden dan verpulverd om er polyester vezels van de maken die daarna met katoen worden verwoven. De nieuwe kledingslijn zal vanaf januari 2013 in de winkels liggen. Hoe de Waste<Less-kledij na gebruik wordt gerecycleerd, daarover rept Levi's niet in zijn persbericht.

Levi's heeft nog duurzame initiatieven genomen in het verleden. In 2009 zette het bedrijf een informatiecampagne op over hoe haar kledij te wassen met de minste impact op het milieu. Met het Water>Less-project zou het bedrijf al 360 miljoen liter water hebben gespaard bij de fabricage van producten. Levi's is ook lid van de 'Better Cotton Initiative'.