Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Kopenhagen bouwt netwerk van fietssupersnelwegen

Niel Staes

Begin dit jaar werd in Kopenhagen plechtig het eerste deel van de Bicycle Super Highway ingehuldigd. Daarmee zet de stad nog maar eens een uitroepteken achter haar progressief fietsbeleid. In 2011 moest Copenhagen nog net Amsterdam voorlaten in de Copenhagenize Index. Da's maar voor heel eventjes. Met dit nieuwe project is de gouden medaille weer een zekerheid.

Oorspronkelijk plande Kopenhagen liefst 13 fietsautostrades ... maar dat aantal is inmiddels reeds verdubbeld. Op het einde van het project goed voor zo’n 300 kilometer fietsgemak. De binnenstad wordt zo rechtstreeks verbonden met alle omliggende gemeenten. Streefdoel is een rit zonder onderbrekingen aan 20km/u. Een groene golf letterlijk en figuurlijk tot in het hart van de stad.

De eerste strook van 17,5km is dus inmiddels een feit en de volgende drie routes zijn momenteel in aanbouw. Inspiratie genoeg dus voor onze Vlaamse steden waar projecten als Vélo, Cycle Chic en Critical Mass pas recent voet aan de grond krijgen.