Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Klaar voor Het Groene Boek?

Niel Staes

Zondag 27 april 2014 slaan een pak ecologische organisaties de handen in elkaar voor de vierde editie van Het Groene Boek. Oikos, JNM, ARGUS, EPO, Crosstalks en VTi nodigen iedereen die gebeten is door de duurzame samenleving, uit in het Kaaitheater te Brussel. Wat is er nodig voor de noodzakelijke transitie? En wie is er al mee bezig? Dat zijn de uitgangspunten van deze editie van Het Groene Boek.

Naast de klassieke lezingen en debatten staan er ook documentaires en transitietafels op de agenda. Bij deze laatste kan je in kleine groep discussiëren over onderwerpen als wonen, energie, voedsel, ... Voor deze tafels moet je je wel op voorhand aanmelden via info@hetgroeneboek.be.

Vorig jaar schreven we o.a. over de lezingen van Michel Bauwens en de schrijfsters van 'Groeten uit Transitië'. Ook dit jaar zakt Zeronaut af naar het festival. De aanwezige sprekerslijst leest in ieder geval als een who-is-who in duurzaam Vlaanderen: Dirk Barrez, Jean-Pascal van Ypersele, Jeroen Olyslaegers, Kris Peeters, Nic Balthazar, Peter Tom Jones, ...

Het Groene Boek is dan ook dé ontmoetingsplek voor al wie begaan is met de transitie naar een sociaalecologische samenleving. Op mijn persoonlijke lijstje staan alvast het klimaatdebat met o.a. Jean-Pascal van Ypersele en Mathias Bienstman. Het Auteursgesprek rond mobiliteit met o.a. Thomas Vanoutrive en Kris Peeters en 'Transitie en economie: verbeteren of vervangen?' met o.a. Peter Tom Jones en Bo Normander.

Een drukke dag dus aanstaande zondag. Hopelijk lopen we elkaar tegen het lijf. Gezien we allen de Zeronaut-taal spreken kan het niet anders dan dat daar een goed gesprek uit moet volgen.

Het programma vind je terug via HetGroeneBoek.be.