Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Brussels Express: 'Je moet van je fietsers houden'

Niel Staes

Brussels Express

"Brussels Express" (2012) is een knappe documentaire over fietsen in Brussel. Regisseur Sander Vandenbroucke kaart de vele mobiliteitsproblemen van de stad aan. Hoofdpersonages zijn twee fietskoeriers Karl Heinz-Pohl en Karel Rowies. Elke dag duiken zij de grijze stad in en banen zich een weg door de meest dichtgeslibde stad in de wereld. Vanuit hun ervaringen worden er grote bedenkingen gemaakt bij de mobiliteitsaanpak in de stad, de trends en mogelijke oplossingen.

Verder komen ook vele andere betrokkenen aan bod. Zo vertellen fietsmakers Jonathan Borms (Fixerati) en Jean-Philippe Gerkens (Cyclo) over de evolutie van het fietsgebruik in Brussel. Roel de Cleen (Brusselse Fietsersbond) en Danny Smaghe (Touring) hebben het dan weer over de nood aan structurele maatregelen om het autogebruik te doen dalen en de stad fietsvriendelijker te maken.

brussels express 2Ten slotte komt ook Klaus Bondam, acteur en voormalig kandidaat voor het burgemeesterschap van Kopenhagen, aan het woord. Hij overloopt zijn impressies van Brussel en maakt de vergelijking met de stappen die in de Deense hoofdstad reeds werden genomen.

Neem dus even de tijd en geniet van deze leuke kortfilm die trouwens vertoond werd op een hele reeks filmfestivals in binnen- en buitenland.

[vimeo 41982043 w=640&h=320]

Meer weten over de film kan via de officiële website. Je kan hen ook volgen via facebook als je op zoek bent naar een lokale vertoning.