Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

In 2050 rolt Airbus uit 3D-printer

Floris Van Cauwelaert

Airbus heeft een verbluffend concept vliegtuig ontworpen voor het jaar 2050. Met nieuwe composietmaterialen en transparant aluminium projecteert Airbus een toekomst voor vliegtuigen die 65% lichter uit de 3D-printer rollen. Vandaag al worden onderdelen van vliegtuigen vervaardigd met additive manufacturing. Grotere formaten en combinaties van nieuwe materialen ligt ook in de lijn van de verwachtingen voor 3D-printing en aanverwante technologieën.

Een centrale uitdaging voor de luchtvaart van de toekomst is duurzamer vliegen mogelijk maken. Airbus voerde al tests met brandstofcellen uit om energie te voorzien voor kleinere onderdelen van het vliegtuig. De vliegtuigbouwer acht het uitgesloten om de zware lijnvliegtuigen enkel op energie uit brandstofcellen te doen vliegen maar denkt aan hybride modellen. Of er zonder een sterk alternatief voor kerosine een duurzame toekomst voor commerciële luchtvaart bestaat, valt af te wachten.