Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Het tijdperk van de overvloed is vlakbij

Wim Verbeke

8657132315_81c594fd9a_k_d[1]We oogsten steeds meer zon. De laatste 30 jaar verdubbelden we de elektriciteitsproductie van zonnepanelen elke twee jaar. Het verschroeiende tempo doet zelfs futuristen als Ray Kurzweil ontwaken. Hij berekende dat terwijl de kost van zonne-energie continu daalt (75% goedkoper in 5 jaar tijd), zonne-energie nu slechts zes doubletjes (verdubbelingen) weg is van 100 procent voldoen aan onze huidige energienoden. Dat komt overeen met 14 jaar. Reken dus 20 jaar om onze stijgende energieconsumptie te compenseren. En we gebruiken dan nog maar een honderste van een procent van al het zonlicht dat op onze planeet valt. En geen geothermie, wind, zee of andere energiebronnen.

De gevolgen zijn verstrekkend. Ik laat u er zelf over denken. In de Washington Post gaan ze er een beetje op in ("The coming age of free and unlimited energy"). Maar ik raad u aan te leren geven want zie, overvloed kunnen we delen. En Ouishare wordt dan mainstream.