Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Grafeen, het materiaal dat onze toekomst zal bepalen

Wim Verbeke

article-2296223-18C7E374000005DC-990_634x571[1]

Het is geen geheim meer. De isolatie van grafeen of 2-dimensioneel grafiet met Scotch-tape in 2004 leidt 6 jaar later tot winst van de Nobelprijs. De daaropvolgende jaren komt het materiaal continu in de aandacht door zijn specatulaire toepassingen: waterzuivering, desalinatie, lage temperatuur distillatie (zie o.m. "Distill vodka at room temperature", MIT), electrochemie, gas-sensor, transistors en meer - veel meer. Het winnen van de Europese "Future and Emerging Technologies" award  in 2013 met de daaraan geassocieerde onderzoekssubsidie van 1 miljard euro consolideert vervolgens de status van grafeen als het materiaal van de toekomst.

Voor de techno-utopisten is het materiaal de bevestiging van hun droom. Energieverslindende en milieubelastende producten zullen vervangen worden op basis van een materiaal met een minimale voetafdruk. De meest efficïente manier van energie-besparen is het vermijden van verbruik, grafeen staat in pole-position om daarin een belangrijke rol te spelen. Een samenvatting van enkele van de laatste ontwikkelingen lijkt daarom op zijn plaats, voor de gepassioneerde raden we de website http://www.grafeen.be/ aan.

Superlichte materialen met uitzonderlijke eigenschappen

Supercondensatoren - super-efficiënte batterijen?

Evenementen:23-26 april 2013 ImagineNano

2-7 juli 2013 Graphene Week