Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Buycott toont wie je koopt.

Wim Verbeke

De nieuwe app Buycott informeert informeert over wie je koopt. De barcode van een product scannen volstaat om op je mobiel de familie van ondernemingen te toveren waartoe het product behoort. De app loopt doorheen een relationele stamboom van bedrijven die doorlinkt tot de top conglomeraten.

Als gebruiker kan je ook registreren voor campagnes die opkomen voor bepaalde principes. Bedrijven die het doelwit zijn van dergelijke campagnes worden dan direct vermeld.

Volle aandacht

De applicatie werd ontwikkeld door een freelance software ontwikkelaar, Ivan Pardo, en staat nog in de kinderschoenen. Talloze producten dienen nog toegevoegd te worden, de ontwikkelaar hoopt dat shoppers hem hierbij zullen helpen. De app kreeg veel aandacht de laatste dagen, dit heeft een aantal problemen met de applicatie naar boven gebracht die momenteel opgelost worden.

On trend

De ontwikkeling van een dergelijke applicatie is reeds lang een droom van de bewuste consument. Directe toegang tot verborgen of moeilijk vindbare meta-informatie versterkt onze beslissingskracht. Bewust kunnen kiezen voor bedrijven die gelijkaardige kwalitatieve en ethische standaarden hebben, doet ons goed voelen en kan een grote impuls geven aan bedrijven om verder te gaan in hun duurzame engagementen. Enkele discussies vindt u hier (Forbes, Anti Koch Brothers smartphone app), en hier (Zeronaut, Foodness). Ook de fascinerende Sixth Sense demo van Pattie Maes sluit hier op aan.