Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Geef leerlingen 3d-printers en ze worden 'makers'

Floris Van Cauwelaert

leon-mccarthy-ny-daily-news

Rust scholen uit met 3D-printers en de leerlingen worden 'makers'. Ze zullen zelf spullen uitvinden en goedkoop, lokaal fabriceren. Dat kan beginnen bij een hand en eindigen bij een geavanceerde maar goedkope robotarm, zoals de jonge genie Easton LaChappelle deed.

Dankzij de samenwerking tussen zijn vader, een uitvinder in Zuid-Afrika en een leraar uit de buurt, heeft de Amerikaanse tiener Leon McCarthy, geboren zonder vingers aan zijn linkerhand, een kleurrijke prothese waarmee hij spullen kan oppakken en een bal kan vangen. De prothese is gemaakt met een 3D-printer die de leraar op school kan gebruiken. Het materiaal kost hooguit 5 euro. Dit terwijl commerciële modellen typisch gaan van 5.000 tot 55.000 euro.

Kans is groot dat de 12-jarige Leon zijn hand binnenkort zelf kan verbouwen. Om zijn nieuwe hand te maken werd ook nauw samengewerkt met de online community e-NABLE op Google+ dat zich specialiseert in het maken van goedkope protheses met behulp van 3d-printing.

Sustainable social infrastructure for assistive technologies

Jon Schull, één van de beheerders van e-NABLE publiceerde volgend diagram in de community: John-Shull-E-Nable Het is een schema voor hoe makers, families en scholen kunnen samenwerken in wat hij noemt een "sustainable social infrastructure for assistive technologies":

"Our overarching goals are to innovate devices, kits, guides, and a loosely-joined but sustainable social infrastructure for assistive technologies, starting with hands. 'Sustainable' means a working ecosystem in which makers, devices, and enabled clients/partners inspire and nurture more makers, devices, and enabled partners."

Scholen uitrusten

Het voorbeeld van de protheses kan worden uitgebreid naar nog meer vormen van design en technologie. Rust de scholen uit met 3d-printers, Arduino-kits ea en je creëert een generatie programmeurs, productontwikkelaars en technologen. Ze zullen zich een heel nieuw alfabet eigen maken om hoogtechnologische producten te fabriceren. Niet iedereen is zo geniaal als Easton LaChappelle maar zijn verhaal is een fantastische illustratie van wat mogelijk wordt. Zie hieronder zijn TEDx-presentatie. En daaronder ee reportage over de prothese van Leon McCarthy.

Easton LaChappelle, lezing op TEDxMileHigh

Reportage over Leon McCarthy