Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Fruit crowdsourcen in de stad

Niel Staes

Je kent het fenomeen wel. Jaren geleden kwam er iemand op het brilliante idee een pruimen- of notenboom te planten in de tuin. Nu tien jaar later domineert de boom je tuin. Veel schaduw is welkom maar de de vruchten van de boom zijn een beetje te veel van het goede.

Geen nood. Katy Kolker bedacht een originele oplossing, ‘Community Gleaning’. Het concept is simpel. Eigenaars kunnen Katy’s Portland Fruit Tree Project contacteren en vrijwilligers komen langs om de boom te oogsten. De eigenaar krijgt zijn deel van de oogst. Het project startte in 2008, maar inmiddels is het reeds een heus bedrijfje. De oogst gaat naar de plukkers en lokale voedselbanken. Buiten de directe voordelen voor eigenaars en plukkers groeide er ook een ‘community’ uit dit project.

Katy is niet de enige die met het idee op de proppen kwam. In Canada (Not far from the tree) en Engeland (Organic Lea) lopen gelijkaardige projecten.