Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

FlyKly Smart Wheel zet elke fiets onder stroom

Niel Staes

Het wiel. Je zou denken dat er niet veel meer aan te verbeteren valt. Nou, de ontwikkelaars van FlyKly Smart Wheel denken van wel. En 400 supporters geven hen gelijk. Oprichter Niko Klansek en designer Matej Colja verzamelden inmiddels reeds $115,534 via KickStarter. Voldoende om ook effectief in productie te gaan.

Met hun Smart Wheel willen ze een alternatief bieden op de klassieke elektrische fiets. Door alle techniek in het achterwiel te monteren, wordt het mogelijk om quasi elke fiets om te toveren tot een e-bike. Het wiel geeft je zo de nodige extra snelheid om te klimmen of rustig uit te bollen. Het wiel laadt op terwijl je daalt of bijtrapt. En indien nodig kan je in minder dan 3 uur je wiel weer opladen.

Verder zit er een slot op het wiel, is het geïntegreerd met je iPhone, kan je het via Google Maps terugvinden en waarschuwt het je wanneer je fiets wordt 'geleend'. En dat is nog maar een kleine greep uit de vele 'features' die de ontwikkelaars beloven. Meer kom je te weten in het filmpje onderaan.

Het idee is trouwens niet geheel uniek. Op dit moment staat ook 'The Copenhagen Wheel' in de steigers. Zij haalden recent de nodige fondsen binnen via investeerders om ook aan de productiefase te beginnen. Twee krachtige opties dus om jouw fiets om te toveren in een elektrische fiets.