Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Flashback Aarde – 40 jaar Landsat

Wim Verbeke

Photo courtesy of www.nasa.gov

Wil je een visualisering van de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud, het uitdrogen van het Aralmeer of een overzicht van wegenvrije gebieden? Ter ere van de 40 ste verjaardag van de Landsat satelliet creëerde de NASA samen met de US Geological Service een reeks wisselparen die de evolutie van 40 steden tonen. De website theatlanticcities.com zette ze om naar een reeks animaties. Het Google Earth team importeerde daarop de periode tussen 1999-2011 in hun Google Earth Engine. Op de site kunnen een aantal van de eerste resultaten bekeken worden. De kaarten kunnen van daaruit verkend worden met Safari of Chrome browsers.

De evolutie tussen 1999-2011 van een bepaalde plaats kan vanaf nu dus gevolgd worden op basis van milljoenen satellietbeelden. De samenwerking tussen Google, de US Geological Survey en Carnegie Mellon University bracht hiervoor trillioenen wetenschappelijke satellietmetingen samen. Deze zijn nu vrij toegankelijk voor wetenschappers en andere gebruikers.