Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Fietsenteller brengt gamification in straatbeeld

Niel Staes

Recent pakte Portland (Oregon, VS) uit met de eerste publieke fietsteller in de Verenigde Staten. De teller werd begin deze maand geïnstalleerd en visualiseert het aantal fietsers dat langs rijdt. Het doel is niet om een beter beeld te krijgen van de fietstrafiek doorheen de stad, iets wat Portland al jaren doet. Neen, Cycle Oregon wil fietsen en fietsers in de kijker zetten.

Via een grote teller kan iedere passant de score aflezen. Jerry Norquist, voorzitter van Cycle Oregon, vergelijkt het project met de aankondiging van McDonalds die fier zijn 1.000.000e hamburger promoot. Bovendien kan iedereen bij deze installatie ook online de teller in het oog houden.

In Vlaanderen installeerde Gent vorig jaar een gelijkaardige project en ook in Antwerpen zijn telpalen op komst. Dit gamification verhaal past uiteraard in een bredere sociale trend waarbij duurzaam gedrag positief in de kijker wordt gezet (vb. Met Belgerinkel naar de winkel, IkKyoto, ...).