Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Fietsdelen voor en door iedereen

Niel Staes

De klassieke manier van fietsdelen is al lang geen onbekende meer in Europa. Toch lanceert Spinlister nu een nieuwe originele aanpak. Door de spelregels van AirBnB toe te passen op fietsverhuur, creëert Spinlister een nieuwe vorm van bike sharing. 

Via Spinlister kan je je eigen fiets ter beschikking stellen en verhuren. Of zelf op zoek gaan naar een fiets in een andere stad. Toch wil men geen concurrent worden van professionele fietsverhuurder of fietsdeelprojecten in de grotere steden, maar een aanvulling en een alternatief voor echte fietsfanaten op zoek naar meerwaarde.

Het community aspect is zeer belangrijk. Door mensen met een passie voor fietsen samen te brengen, kan Spinlister meer zijn dan een financiële transactie. Je ontmoet nieuwe mensen en krijgt lokale tips rond fietsroutes, restaurantjes, ... Daarom is het zeker niet de bedoeling om goedkoper te zijn, maar wel om een bezoek aan een nieuwe stad dat ietsje meer te geven.

Bovendien laat het systeem toe om in die steden waar misschien geen 'bike sharing'-project bestaat, toch eenvoudig een tweewieler te pakken te krijgen. Of je kan een minder klassieke fiets huren voor een paar dagen. Zo biedt de website alles aan van éénwielers tot bakfietsen, van vouwfietsen tot tandems, van fixies tot koersfietsen. Voor ieder wat wils dus.