Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Dear City, Liefste Stad...

Kwinten Lambrecht

dear-city-org-2

Het startte als 'Dear Copenhagen' in 2009 en werd recent geherlanceerd als 'Dear City'. De website, die werd opgericht door Philip Battin en Mikael Staer Nathan, geeft mensen de kans om in een soort digitale post-it hun gevoel over de stad waar ze leven neer te pennen. In 500 tekens zijn zo al meer dan 2000 notities (januari 2014) over 380 steden gemaakt. Het idee is vooral enorm geliefd in de States maar ook in Europa wint de website aan populariteit.

Dit crowdsourcing initiatief is de perfecte graadmeter om na te gaan wat leeft in de stad; hier en daar worden liefdesverklaringen gedaan aan de stad en op andere post-its staan veel negatievere uitlatingen te lezen. We moedigen iedereen aan om ook zelf mee te doen en zijn/haar steentje bij te dragen over Brussel, Gent, Antwerpen en wat ons betreft ook Zelzate! Er is trouwens voor ieder wat wils: van cultuur tot leefmilieu en van veiligheid tot transportbeleid.

In een artikel op FastCo.Exist wordt trouwens gewezen op het groot aantal inzendingen omtrent de aanleg (en het ontbreken van-) fietspaden in de grootsteden. Doe mee!

Volg Dear City op Twitter Like Dear City op Facebook