Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

De mobiele fietsenmakers

Niel Staes

8442391258_9b955e78d0_o

België telt er sinds kort een nieuwe fietsenmaker bij. In Gent zag namelijk Tuub.be het levenslicht. De man achter het nieuwe maker-project is Dries Van Gils. Al jaren heeft hij een passie voor fietsen, niet alleen voor het rijden maar ook het geknutsel eraan. Sinds december 2012 is zijn passie ook officieel geattesteerd is door FOD Economie, wat betekent dat hij ook de baan op kan gaan als professioneel fietsenmaker. En met Tuub neemt hij dat heel letterlijk.

Tuub is namelijk een fietsende fietsenmaker! Met zijn bakfiets komt hij langs bij je thuis of op je werk om je fiets te herstellen. Al het nodige materiaal brengt hij mee in zijn rijdende werkbank. Zo is je fiets snel weer rijklaar. Comfortabel én goed voor het milieu. De bakfiets zelf is een Bullit cargo bike, een fiets die hij zelf ombouwde.

Tuub is niet het eerste project in zijn genre in de lage landen. In Nederland bestaat het gebruik al iets langer en in Brussel kan je voor je mobiele reparaties bijvoorbeeld terecht bij Amor Mistiaen, de velofixer. Dat we nu ook in Vlaamse steden deze initiatieven (o.a. de Fietsfixer in Hoboken) zien opstaan, kunnen we uiteraard alleen toejuichen. In onderstaand filmpje maak je trouwens kennis met de velofixer die Brussel intrekt met zijn mobiele reparatiefiets.