Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

De Fietswieder, met low-tech recup de rug sparen

Isabel Bombeke

fietswieder-1

Bioboeren Wim Michels, Sander Van Himste en smid Hans Luyten recycleren fietsonderdelen tot een lowtech machine voor rug sparend en handmatig onkruid wieden: de fietswieder. Een schijnbaar eenvoudig project dat groots is in zijn experiment om de conventionele barrière tussen consument en producent omver te gooien. De boeren en de smid zijn een lerend netwerkje die quasi filosofisch hun machine verder uitbouwen. Het gehele proces verloopt organisch en wordt gedeeld via Facebook .

De fietswieder moet modulair en eenvoudig in elkaar zitten zodat gebruikers uitgedaagd worden om er zelf aan te bouwen, te innoveren of om eigen recup-materialen te gebruiken. De consument kan van in het begin tot aan het einde meedenken en creëren. Is dit avontuur de start van een nieuw business model? De gebruiker is zowel consument als producent, levert waarde aan het productieproces en neemt een eindproduct af. Hoe zit het dan met de verloning in een peer-to-peer productieproces: kan de maker-gebruiker geld verdienen?

fietswieder-4

fietswieder-3