Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Chaletters: boeken delen in de Antwerpse straten

Niel Staes

Tijdens 'Iedereen Beroemd!' konden de Eén-kijkers al een voorproefje krijgen van een nieuw Antwerps Project. Chaletters, een samenvoegsel van Chalet en Letters, biedt boeken een onderdak in de straten. Beschermd tegen weer en wind wachten de boeken op hun gasten. Wie die zijn maakt niet uit, want Chaletters zijn er voor iedereen.

plan Via uitvergrote vogelkastjes, gemaakt door Antwerpse jongeren, wil het initiatief boeken in het straatbeeld brengen. Je kan er een boek ontlenen, ruilen of er eentje toevoegen. Een eenvoudig idee dat verder borduurt op de klassieke 'Book Exchanges' in jeugdherbergen. Sinds de reportage, zie onder, is het project wat gevorderd en zijn er nu een aantal 'wisselpunten' in de stad.

Verder is er nu ook een leuke website met alle nodige info en een oproep aan jongeren en jeugdverenigingen die interesse hebben, om mee te helpen met het maken van nieuwe 'Chaletters'. Check zeker de site en misschien word jij uitgroepen tot Chaletter Architect 2013.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rEk8kl_BcPQ]