Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Brussel op zijn bessst

Johan Vreys

Beaum_Kunstberg4_1200

"Bessst" organiseert van 21 april tot 5 mei 2013 een hele reeks wandelingen, fietstochten en andere activiteiten rond stiltebeleving in Brussel.

Dit thematisch project dat stilte, stedelijkheid, erfgoed en sport verbindt, maakt enkele boeiende, minder bekende intiatieven meer zichtbaar. Zo kan je naast Brussel, de stilte, ook OSP en Constant vzw, Q-O2, FoAM, Vormingplus Citizenne en OKNO beter leren kennen.

Vrije software

Voor bessst ontwikkelt OSP een opvallend verstilde website die "de gelaagdheid van de stilte-ervaring wil benaderen". OSP Open Source Publishing is een grafisch ontwerpcollectief dat enkel gebruik maakt van vrije, open source software op die manier zijn ze sterk gelinkt met Constant vzw. Vanuit Brussel werkt OSP met opdrachtgevers in Europa en geeft workshops op scholen zoals ESAD Valence (Frankrijk), Merz Akademie Stuttgart (Duitsland), Piet Zwart Instituut Rotterdam (Nederland) en the Royal College of Art London (Groot-Brittannië).

Op de onthaalpagina krijg je een sfeervolle fotoslideshow, verder biedt de website een activiteitenkalender, veel informatie over diverse projecten én een kaart, die ze zelf een atlas noemen, waarop je jouw eigen favoriete plekje kan pinnen.

Kruidenwandeling

OKNO, een kunstenaarsorganisatie die vanuit een doe-het-zelf-attitude werkt met media, technologie en ecologie, biedt bijvoorbeeld een kruidenwandeling begeleid door kunstenaar en herboriste Nathalie Hunter aan. De wandeling begint aan de vijvers van Elsene en eindigt in OKNO's daktuin aan het kanaal in Molenbeek, waar in de buitenkeuken met de gevonden kruiden wordt gekookt. Oude verhalen en gebruiken worden getoetst aan hedendaagse kennis. Geïnteresseerden kunnen in de bibliotheek meer achtergrondinformatie vinden over wilde en medicinale planten, kruidenbereidingen en andere ecologische en technologische onderwerpen.

Je kan ook geblinddoekt op een ontdekkingstocht uitgerust met audiorecorder en microfoon. Een tocht om stil te staan bij de klank van de stad samen met geluidsartieste Els Viaene. Deze workshop "Kijk met je oren. De Stad Spreekt" wordt georganiseerd door Q-O2 in het kader van Tuned City.

Bomen uit sluikafval

Qua vormgeving werden de kunstenaars van 'Project Bosch' uitgenodigd om op de diverse parcours op hun creatieve, artistieke, sportieve en ludieke ding te doen. Hun bomen uit sluikafval heb je misschien al eens opgemerkt? Voor Bessst gaan ze nog een stap verder. Op Stadskriebels nodigen de kunstenaars je uit om mee te werken aan 'Parkour Plancher'. Een houten structuur in beweging: vooraan komen er planken bij, achteraan worden die weggehaald om vooraan weer toegevoegd te worden. Dit door mensen die de planken aan elkaar verbinden, doorgeven, zelf als plank functioneren. Iedereen kan meedoen.

Brussel op zijn Bessst?

Website: http://bessst.be