Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Bristol zet jaar in als Green Capital 2015

Karolien Byttebier

bristol-2015-photo

Nog op zoek naar een groene citytrip voor het komende jaar? Bristol zou wel eens een goede optie kunnen zijn. De stad diende een overtuigend dossier in en kroonde zich zo tot European Green Capital 2015. Burgers en bezoekers kunnen het hele jaar door deelnemen aan een waaier aan activiteiten rond duurzaamheid, milieu en klimaatverandering.

De European Green Capital Award werd in mei 2008 in het leven geroepen door de Europese Commissie. Steden moeten aantonen dat ze in het verleden een consistent duurzaamheidsbeleid voerden en ambitie hebben voor de toekomst. De ideale kandidaat slaagt erin via inspirerende initiatieven de leefbaarheid in een stedelijke omgeving te verbeteren. Het lijstje winnaars tot nu toe: Stockholm (2010), Hamburg (2011), Vitoria-Gasteiz (2012), Nantes (2013) en Kopenhagen (2014). Ook werd al bekendgemaakt dat Ljubljana de titel in 2016 toegewezen zal krijgen.

Uitstekende luchtkwaliteit

Bristol wist de jury te overtuigen met hun grootschalige investeringsplannen rond transport en energie. De stad staat ook bekend om zijn uitstekende luchtkwaliteit en wist het aantal fietsers de afgelopen jaren te verdubbelen. Hun volledige dossier valt hier in te kijken.

Het programma voor het komende jaar bestaat uit lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen doorheen de stad en enkele grote spektakels. Een blikvanger is ook de Bristol Blue Whale, een gigantische interactieve creatie gemaakt uit gerecycleerde materialen met hulp van de buurtbewoners. Het festival ‘Big Green Week’ (13 tot 21 juni) pakt dit jaar uit met een feesteditie.

Meer info is te vinden op de officiële Facebook-pagina van de European Green Capital Award en de website van Bristol 2015: https://www.bristol2015.co.uk/

Low-Carbon-Bristol-2013