Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Low-tech breiende schommelstoel

Kim Clemens

Innovatie hoeft niet altijd high-tech te zijn, zo bewijzen de Zwitserse studenten Damien Ludi en Colin Peillex. Hun 'Rocking Knit'-stoel is ideaal voor wie mee wil zijn met de breitrend maar te lui is om de naalden ter hand te nemen. En dat allemaal terwijl je een boekje leest.

Technologie die het leven iets aangenamer maakt, maar dan zonder één computerchip of glasvezelkabel. Dat is de opzet van de 'Low-Tech Factory'-expositie van de Zwitserse hogeschool ECAL. De studenten werd gevraagd om het fabricageproces van een alledaags product te ontleden en er een tragere, meer duurzame variant op te verzinnen. Blikvanger is zonder twijfel deze ingenieuze schommelstoel. De energie van de wiegbeweging van de schommelstoel wordt gebruikt om boven je hoofd enkele tandwielen in werking te zetten die zijn aangesloten op een breimechanisme. Terwijl je op een druilerige herfstdag de krant leest, breit de stoel je een warme wintermuts om later de winterkou te trotseren. Even dichtnaaien met naald en draad, et voilà!