Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Bough Bikes: bollen op hout

Stijn Sysmans

De Bough Bikes worden sinds een tweetal jaren in Nederland gemaakt door designer Jan Gunneweg. Hout is per definitie duurzaam want hernieuwbaar en verdient daarom meer aandacht als grondstof voor dagelijkse voorwerpen. Maar het is ook een warm, flexibel en tegelijk krachtig materiaal, wat de producent op het idee bracht om deze houten fiets te ontwerpen.

http://youtu.be/9yDdZMN8y6w

Gedragen door de natuur

Gebruikers komen zo dagdagelijks in contact met een natuurlijk product en worden letterlijk gedragen door de natuur. Tevens is een houten frame nagenoeg trillingsvrij en zijn ook de verwerkingskosten van hout gunstiger ten opzicht van een stalen frame.

Boughbike1

De fietsen worden in Nederland geproduceerd door middel van een computergestuurde freesbank, waardoor dit wereldwijd de eerste serieproductie van houten fietsen is. Dit garandeert een constant hoge kwaliteit en relatieve betaalbaarheid van de fietsen.

BBstuurlogo

Duurzame productie

Ook de andere onderdelen van de fiets worden zo veel als mogelijk gerecycleerd en het resthout wordt gebruikt om de fabriek te verwarmen. Het hout zelf is eik en afkomstig uit bossen in de Franse Jura die verantwoord worden beheerd vanuit de Natura 2000 filosofie.

De fietsen worden ondertussen wereldwijd verdeeld, meer info en prijzen op http://www.boughbikes.nl/.