Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Borstvoeding en boobytraps

Floris Van Cauwelaert

borstvoeding

"Borstvoeding is elementair voor de gezondheid van ieder kind. De lijst met nutritionele, immunologische, neurologische en socio-emotionele voordelen is eindeloos lang. De Wereld Gezondheidsorganisatie raadt aan om tot 6 maanden uitsluitend moedermelk te geven en daarna tot 2 jaar als bijvoeding. Na die mijlpaal nog verder zolang moeder en kind dit wensen. Europese en nationale gezondheidsrichtlijnen nemen dit advies over en pleiten voor moedermelk als absolute voorkeursvoeding voor zuigelingen. Ondanks de adviezen en metershoog wetenschappelijk bewijs over de gunstige effecten van borstvoeding voor moeder, kind en maatschappij struikelen veel moeders over één van de vele hindernissen en gaan gewild of ongewild over op kunstvoeding, nog (lang) voor hun baby’tje 6 maanden oud is. Het imago van borstvoeding en vele boobytraps (zoals onvoldoende begeleiding en gebrekkige kennis over borstvoeding) zijn een sta-in de weg en maken dat slechts 10% van de Vlaamse mama’s vandaag op 6 maanden nog de borst geeft." Bron: Boobs-‘n-Burps

19584_10152572074455176_2053662725_nBoobs-‘n-Burps bestaat al enkele jaren maar kiest nu resoluut voor sociaal ondernemerschap met de steun van sociaal impact fonds SI² Fund. Wat is het verschil met een gewone winkel? Centraal in de missie van Boobs-‘n-Burps staat een sociaal doel - de borstvoedingscijfers opkrikken - door vrouwen te ondersteunen. Want, bij voorbeeld, hoe borstvoeding blijven geven als je in maand vier van 9 tot 5 op kantoor zit etc. Maar zo lang de missie niet vertaald is in een business model dat dit alle integreert, blijft het een gewone winkel. Op de site van Boobs-‘n-Burps ontdek hoe zij dat doen met onder meer eerlijke informatie en borstvoedingsworkshops. Met de steun van SI² Fund zal Boobs-‘n-Burps, nu met twee vestigingen in Antwerpen en aan de Brusselse rand, haar winkelnetwerk uitbreiden.