Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Biologisch voedsel niet gezonder?

Frank Anrijs

Om de zoveel tijd verschijnen er in kranten en tijdschriften artikels over het verschil tussen biologisch gekweekt en gangbaar voedsel. En bijna onveranderlijk is de conclusie dat er niet zoveel verschil zit in kwaliteit, smaak en gezondheid.

Enkele dagen geleden verscheen dit artikel in de ‘Standaard’: Dure biovoeding dan toch niet zo gezond. En in het voorjaar 2010 was er een artikel over een Duits onderzoek in ‘The Daily Mail’: Organic food has no extra health benefits.

Beide studies komen ook hier tot de conclusie dat biologisch gekweekt voedsel niet opvallend of aanwijsbaar meer vitaminen en mineralen bevat. Ook is het niet lekkerder of gezonder. Wat wel uit beide onderzoeken blijkt, maar enkel kort wordt aangehaald, is het verschil in bestrijdingsmiddelen dat de 2 soorten producten bevatten. Bij biologisch gekweekte groenten was 75% compleet vrij van pesticiden en baby’s die biologische babyvoeding aten, hadden veel minder pesticiden in hun urine. De gangbaar gekweekte producten bevatten vaak nog resten van pesticiden (84 % !) maar de waarden lagen nog onder de ‘aanvaardbare normen’.

Dat dit dikwijls niet zo is, kan je gemakkelijk nakijken op weetwatjeeet.nl (Sommige producten bevatten gigantisch veel sproeistoffen met gezondheidsrisico’s tot gevolg)

Meer lezen ...