Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Bike Sharing: de volgende generatie

Niel Staes

De populariteit van de bike sharing projecten in België (o.a. Vélo, Villo!) en elders in de wereld is bekend. Het opzet is meestal hetzelfde. Doorheen de stad worden fietsstations geïnstalleerd en aangevuld met uitleenbare fietsen. Afhankelijk van het uitleensysteem kan men vervolgens gratis of tegen een kleine dag- of jaarbijdrage fietsen huren. Al bij al is dat een vrij statisch systeem. Het bouwen van stations is niet altijd evident in grootsteden en bovendien niet gratis (3000 à 4000 euro per fiets). Het kan ook anders. Zo ontwikkelde Ryan Rzepecki met zijn bedrijfje Social Bikes een alternatief. Met het SoBi systeem elimineert hij de nood voor fietsstation. Door elke fiets te voorzien van een GPS kunnen gebruikers via een applicatie de SoBi tweewielers eender waar in de stad terugvinden én achterlaten.

Social Bikes zochten recent geld voor hun project via Kickstarter. Het project haalde niet het vooropgestelde bedrag, maar nu is er toch een doorbraak. In samenwerking met AT&T lanceren ze nu drie pilootprojecten in New York, Idaho en California.