Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Big Jump topattractie in Antwerpen

Zoë De Permentier

10450147_805487259491633_4074520361957546177_n

Het mooiste zicht op het MAS heb je… al zwemmend vanuit het water! Het Bonapartedok zette zich zondagmiddag op de kaart als één van de topattracties in Antwerpen. Samen met duizenden natuurliefhebbers in Europa sprongen een heleboel Antwerpenaren die dag tijdens de Big Jump enthousiast naar een gezonde toekomst.

Eens van de gebaande zwempaden afwijken en in open lucht van de schoonheid van de stad genieten, dat was best wel een onvergetelijke ervaring. Wat zou het fantastisch zijn als dat geen uitzondering hoefde te zijn. Waterpret in open lucht, waar en wanneer iedereen dat wil. Met dit mooie weer kriebelt het alweer om een frisse duik te nemen. Stel je voor: elke zondag baantjes trekken voor het MAS, en dan op het bloemenponton een theetje drinken. Ochtendlijk pootjebaden in de beek of een namiddagje bruinvissen spotten. Met een gerust hart dat het water schoon is, en dat ook blijft.

Wikimedia

‘Doe het voor hen’, luidde de oproep van de Big Jump, duidend op de dieren die proper water nodig hebben om te overleven, zoals waterjuffersijsvogels en kamsalamanders. Die willen we natuurlijk wel vaker zien. Al voegen we daar toch graag nog een ‘… en voor jezelf’ aan toe. Want zorgen voor de natuur, dat is gewoonweg zorgen voor jezelf. Het is eenvoudig: wie gelukkig en gezond is, kan dat verder doorgeven. En wie in een gezonde omgeving leeft, heeft meer kans op een gelukkig en gezond leven - net als die waterjuffers.

Totdat ik elk weekend baantjes kan trekken in het dok of zonder afspraak kan zwemmen in een vijver in m’n buurt, noteer ik de volgende Big Jump alvast in mijn agenda. Die gaat door op 12 juli 2015 - meer info op de Big Jump website van Natuurpunt. Tot dan!

Foto's: Dieter Telemans (Big Jump Brussel) & Natalie Meeuwis (Big Jump Antwerpen)