Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Duurzame auto 3D-printen

Niel Staes

Cody en Tyler Cor willen in 2015 heen en weer van San Francisco naar New York rijden. Dit met slechts 75 liter benzine en met een 3D-geprinte auto, de Urbee 2. Om het project mee te financieren werd ook KickStarter ingeschakeld. De Urbee staat voor Urban, Electric & Ethanol. Kor Ecologic, hun bedrijfje, heeft als missie een kleine, aero-dynamische wagen te ontwikkelen voor de binnenstad.

Het project loopt al even. In 2009 waren ze nog van plan in te stappen in de  Automotive X Prize competitie met een klassieke auto. Maar problemen met het prototype stelde de bouw uit en leidde tot de keuze voor 3D-Printing. In samenwerking met Stratasys creëerden ze een driewielig prototype, de Urbee 1. Nu gaan ze dus voor het tweede model.

"Duurzaam ontwerpen wordt de grootste en belangrijkste uitdaging voor de volgende eeuw. We moeten hier absoluut in slagen." (Jim Kor)

Aston Martin & Ford

De Kor family is niet de eerste die naar 3D-Printing grijpt voor het maken van een wagen. Ivan Setch is bijvoorbeeld volop bezig met het maken van een Aston Martin via deze techniek. En ook Ford is volop bezig met 3D-Printing te integreren in hun productieproces. Het huwelijk tussen mobiliteit en 3D gaat nog verder.

Fiets

vrz-2-belt-3d-printed-bike-by-ralf-holleis-01

Ralf Holleis maakte een fiets met de hulp van een 3D-Printer, die hij inzette om de verbindingsstukken te maken. Gecombineerd met een Titanium frame maakt hij zo een unieke, vederlichte fiets. Met veel oog voor detail vormen de goudkleurige lugs echt een prachtige Cycle Chic tweewieler.

Foto: Urbee 1 - Kor Ecologic