Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Op de wind in je haren staat geen leeftijd

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Op de wind in je haren staat geen leeftijd

Stijn Wens

Op een zonnige dag in mei huurde een man een bakfiets en fietste naar een bejaardentehuis in zijn stad. Sinds dat moment bouwt de Deen Ole Kassow vanuit Kopenhagen verder aan zijn idee.

Ouder worden is niet leuk en betekent ook vaak het verlies van relaties, vrienden en familie. Deugddoende hobby’s moeten eindigen en de gekende buurt waar je heel je leven woonde wordt ingeruild voor een verzorgingstehuis. Ole Kassow was deze week gastspreker op de Trefdag Sociaal georganiseerd door het VVSG en is van mening dat de tijd niet alles wegvaagt, eenvoudige dingen zoals het plezier een verhaal te kunnen delen blijven bestaan en dat is ontzettend belangrijk.

Cycling Without Age

Zet immobiele mensen in een fiets en doe een ritje door de buurt, dit eenvoudig idee zorgde op 3 jaar tijd in verzorgingstehuizen verspreid over 64 steden en 35 landen voor een wonderbaarlijk effect. Cycling Without Age geeft ouderen opnieuw de kans op “wind in hun haar” en geeft mensen vooral terug het gevoel dat ze bestaan.

Zoveel verhalen die ouderen willen delen, de buitenlucht en het rustige tempo zorgen ervoor dat de lippen sneller loskomen. Het eenvoudige idee om ouderen uit hun isolement te halen en nieuwe verhalen te laten ontstaan werkt echt! Door met immobiele en oudere mensen rond te fietsen krijgt de buurt bovendien een nieuwe “layer” van verhalen en anekdotes en vergroot het web van menselijke relaties in de ruime omgeving.

REIZEN IS LEVEN,
een toepasselijk quote van Hans Christian Andersen.

Cycling Without Age zorgt op een eenvoudige en goedkope manier voor de “vermaatschappelijking van het zorgbeleid” voor iedereen die ervoor openstaat. Ze hebben een duidelijke en goed omlijnde structuur en ontwikkelde zelfs software en methodieken om het idee snel en plaatselijk in de praktijk toe te passen. Ole Kassow kan bewogen spreken en maakte alle deelnemers enthousiast. Wij kijken uit naar de eerste ritjes met ouderen en vooral naar de positieve effecten ervan en de nieuwe verhalen in onze stad.