Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Waar vind je kapitaal voor je cleantech startup?

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Waar vind je kapitaal voor je cleantech startup?

Floris Van Cauwelaert

De ontwikkeling van propere technologie kost geld. Daarom heeft i-Cleantech Vlaanderen een overzicht gemaakt van kapitaalverschaffers voor cleantech startups en groeibedrijven. De infografiek is op één as ingedeeld in typische fases van de evolutie van een bedrijf en loopt van seed-money tot financiers in de fase naar beursgang.  De andere as toont de grootte van de investeringen en dat gaat dan van minder dan 150k tot 10 miljoen euro en meer. Het initiatief van i-Cleantech kadert in hun werkzaamheden rond startups i-Cleanstart. Zo beschikken de vzw over een 'Platform voor impactfunding en coaching aan starters in cleantech' dat er op is gericht  om een volledige omkadering te geven aan startups: via het bezorgen van contacten, incubatoren aan te reiken en inzicht te geven in wie welk type kapitaal verschaft. Ze vatten het zelf zo samen: 

i-Cleanstart streeft ernaar om zoveel mogelijk projecten in de markt te introduceren waarbij ecologische winst en duurzaamheid centraal staan. Vandaag krijgen veel projecten van starters geen kans om door te groeien. Hiervoor zijn er twee redenen: beperkte business ervaring bij starters en een gebrek aan financieringsmogelijkheden. i-Cleanstart brengt partijen in Vlaanderen samen en werkt een pakket op maat uit voor jouw project.
— i-Cleantech Vlaanderen

Deze investeringsbedrijven zijn uiteraard niet de enige die cleantech in het vizier hebben. Het rapport The Future of Cleantech van Climate-KIC stelt:  "It’s not just about venture capital funds"

VC funding of course gets a lot of attention, but in the US there is now greater recognition of the fact that there are other types of investors rapidly expanding their interest in the cleantech sector. As a recent Cleantech Group report has shown big corporates and ‘Big IT’ are increasingly making major investments in the cleantech sector. These investors include names like GE, BP, Google and Apple. These companies are recognising that cleantech can help them drive durable growth and create differentiation while at the same time increase the sustainability of their businesses.
— The Future of Cleantech, Climate-KIC