Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Zelfrijdende busjes op openbare weg in Wageningen

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Zelfrijdende busjes op openbare weg in Wageningen

Floris Van Cauwelaert

In Wageningen (Nederland) werden deze week de eerste zelfrijdende busjes gelanceerd die niet in eigen bedding moeten rijden en waar geen stuur meer in zit. Wie een ritje met de WEpod wil bestellen, moet dat via een app regelen. 
In Rotterdam en Londen rijden wel al zelfrijdende busjes rond maar enkel in een eigen bedding, de WEpods rijden gewoon op de openbare weg aan een maximum snelheid van 25km/uur. Ook in de VS zijn er al zelfrijdende busjes, maar geen modellen waar helemaal geen stuur meer in zit. De volautomatische besturing rekent op technologie: gps, 360° camera's, laser en radar. Vanuit een control zullen alle bewegingen van het busje worden gecontroleerd. 
Vanaf juni 2016 gaan er twee WEpods in eerste instantie een vast traject rijden tussen het station en de universiteit in Wageningen. Er zijn zes plaatsen in de bus. Een ritje moet je regelen met een bijhorende app. Het pilootproject is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Later zal de WEpod ook elders in Nederland worden geïntroduceerd. Schoon primeurke!