Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Groene school maakt kinderen slimmer

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Groene school maakt kinderen slimmer

Liesbeth Gijsel

Nog een reden om van een grijze een groene speelplaats te maken. Natuur op en rond scholen versnelt de ontwikkeling van kinderen. Dat besluiten Spaanse onderzoekers na een studie bij meer dan 2.500 kinderen in 36 lagere scholen in Barcelona. De kinderen moesten een paar keer tests afleggen gedurende een jaar. Wie op en rond zijn of haar school groen tegenkwam, scoorde gemiddeld gezien hoger dan wie in een grijze omgeving school liep: deze kinderen konden langer aandachtig blijven en hadden een beter werkgeheugen. Groen zorgt voor minder uitlaatgassen, minder lawaai en een grotere stimulans om te bewegen, denken de onderzoekers. En dat is allemaal goed voor de ontwikkeling.

Lees meer op Eos en De Wereld Morgen.
Foto's: mos-openschooltuinen.blogspot.be & groenescholencollectief.nl