Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Brusselaar lanceert elektrische vouwfiets Ahooga

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Brusselaar lanceert elektrische vouwfiets Ahooga

Floris Van Cauwelaert

Hello, we’re AHOOGA. We dissolve obstacles to Happy Cities. Put differently, we design concern-solving bikes and accessories.
— Ahooga website

Frédéric Mertens wil meer Brusselaars op de fiets krijgen. De voormalige Software ontwikkelaar ontwikkelde dan maar zelf een fiets: de Ahooga vouwfiets heeft elektrische trapondersteuning en is licht. Met motor weegt de Ahooga 13 kilogram, wat volgens de makers uniek is. “Voor mij was het moeilijk te vatten waarom normale, intelligente, ruimdenkende mensen de fiets niet verkiezen boven de auto voor een rit van vijf kilometer”, licht Mertens zijn drijfveer toe op Brussel Nieuws. Klopt, denken we, hoe meer fietsers, hoe meer de andere weggebruikers hun gedrag aanpassen. Brussel staat nog niet in de Copenhagenize Index. Aan ons allemaal om daar iets aan te doen en het enthousiasme van de autoloze zondag het hele jaar te beleven. De Ahooga gaat vanaf oktober in productie maar je kan nu al bestellen. De versie zonder elektrische trapondersteuning kost 900 euro, die mét 1.500 euro.